TARİHÇE

Köyümüz Kuyucak Köyü´nün eski yerleşim yerinden 1930 yılına doğru göç eden 5 aile tarafından kurulmuş. Daha sonra genişlemiş büyümüş ve bugünkü konuma gelmiştir. 

COĞRAFYA: 

   Köyümüz ilçenin güneybatısında ilçe merkezi Menderes’e 11 km uzaklıkta ve asfalt yol ile ulaşımını sağlar. Köyümüzde tipik Akdeniz iklimi sürer. İlçe merkezine göre yüksektir ama kışın kar yağışı almaz. 

EKONOMİ: 

  Köyümüz tipik bir tarım köyü olmasına rağmen aynı zamanda Orman köyü statüsü taşır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yasası gereğince tahtalı barajı koruma havzasında olduğu için tarımsal etkinliklerde kısıtlamalar uygulanır. Köyde Sınırlı da olsa küçükbaş hayvancılık, tahıl ve şaraplık üzüm Üretimi yapılır. Azda olsa sulu tarım uygulanır sebze yetiştirilir. Köyümüz sınırları içinde sulama göleti mevcuttur.

KURUM VE KURULUŞLAR: 

  Köyümüzde 1936 yılında eğitim öğretime başlamış ilköğretim Okulumuz bulunmaktadır. 2014– 2015 öğretim yılında okulumuz 143 öğrenci - 1 idareci – 11 sınıf ve branş öğretmeni ile eğitime Katkıda bulunmaktadır. Ayrıca köyümüzde tarımsal kalkınma kooperatifi ile sulama Kooperatifi bulunmaktadır. Köyde cami mevcut olup bahçesinde Kuran kursu faaliyet göstermektedir.

ÖZELLİKLER: 

  Köyümüzde tarihi ve turistik tesis bulunmamaktadır. Köyümüz tipik ege köyü özelliği taşımaktadır. Köyde kayda değer özgün kültürel değerler belirtilemez.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi